+0032 495 21 45 83

Dit zijn de vaardigheden die je gaat leren tijdens het autorijlessen

Het volgen van autorijlessen is een grote stap op weg naar je rijbewijs. Met behulp van deze lessen zul je diverse rijvaardigheden ontwikkelen zodat jij later zelfstandig, maar ook veilig de weg op kan gaan. Je gaat natuurlijk een heleboel vaardigheden leren, maar in dit artikel hebben we er een paar voor je uitgelicht. Nog geen rijschool gevonden? Zoek dan snel naar autorijlessen Utrecht (of jouw stad) om er vandaag nog één te vinden!

Het stuur bedienen

Op het moment dat je gaat starten met de eerste rijles zul je eerst kennis gaan maken met het bedienen van het stuur. Je instructeur zal je uitleggen hoe je het op de juiste manier moet vasthouden en hoe je de stuurbewegingen moet maken. Soms ga je ook andere vaardigheden tijdens de eerste les behandelen, maar het kan ook zijn dat je de hele les bezig bent met sturen. Het is afhankelijk van hoe snel jij het onder de knie hebt.

Gas geven, remmen en schakelen

Andere vaardigheden die je tijdens het lessen zult gaan leren is gas geven, remmen en schakelen. Laatstgenoemde geldt natuurlijk niet wanneer je kiest voor een automaat rijbewijs. Bij een schakelauto natuurlijk wel. Je gaat onder andere aan de slag met het opkomen van de auto en hoe je op rustige wijze weer de auto tot stilstand kunt krijgen. Natuurlijk moet je ook leren doorschakelen wanneer de auto toeren gaat maken.

De auto keren en parkeren

Ook zul je moeten leren hoe je het voertuig op een veilige manier kunt keren. Dit soort situaties komen voor op het moment dat je verkeerd bent gereden of wanneer je niet verder kunt. Ook ga je aan de slag met parkeren. Een onderdeel waar veel mensen het moeilijk mee hebben is fileparkeren. Zorg er daarom voor dat je aandachtig luistert naar de instructies die worden gegeven door jouw rijinstructeur. Wees absoluut niet bang om fouten te maken, want dat doet iedereen. Door het te proberen zul je het vanzelf gaan leren.

Comments are closed.