Tips voor het krijgen van geschikte rijschool in Nederland

Bij het kiezen van een rijschool, moet je voorzichtig zijn waar je heen gaat om zo het meeste uit de lessen te krijgen. Er zijn een aantal dingen om uit te kijken voor dat zal u begeleiden naar een geschikte rijschool te kiezen. Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een rijschool.

Onze allereerste rijles is een grote mijlpaal! Het is de eerste stap om een veilige en onafhankelijke bestuurder te worden en alles wat dat voor jou betekent; of het nu vrijheid is om meer tijd met vrienden en familie door te brengen, de sleutel tot het ontsluiten van je droomcarrière, of het realiseren van die lang gekoesterde road trip dromen. Je zal een goede chauffeur zijn nadat je je hebt ingeschreven in een goede school en je kan multitasken tijdens het rijden. Stel je voor dat je geniet van betFIRST games terwijl je rijdt.

Ik heb deze korte gids samengesteld om ervoor te zorgen dat je koel, kalm en beheerst aan de rijles begint.

Wat moet ik doen voor mijn les?

Vergeet niet, het leren van de wetten van de weg en het onthouden van verkeersborden is niet alleen om het vakje van het passeren van de theorie-examen, het is praktische informatie die je nodig hebt om toe te passen wanneer je daadwerkelijk op de weg.

Het bijwonen van lessen

U kunt altijd komen met een notitieboekje, en zorg ervoor dat u gevoed, gedrenkt en uitgerust, en zeker niet een kater of onder invloed van alcohol of drugs voor uw theorie en praktijklessen.

Wat gebeurt er in de les?

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is, zal ik in staat zijn om de auto te rijden in mijn eerste les, en het antwoord is ja! Wij zijn niet zoals sommige rijscholen, waar instructeurs hun leerlingen de hele eerste les aan de kant van de weg laten staan, kijkend naar papieren hulpmiddelen. Je bent bij ons om te leren rijden, en de beste manier om dat te doen is om je achter het stuur te krijgen.

Raak echter niet in paniek, je instructeur zal niet verwachten dat je er meteen in springt en door de hoofdstraat rijdt. U wordt begeleid door het proces in een tempo dat comfortabel is voor u, en uw eerste rij-ervaring zal weg van het verkeer op een geschikte locatie voor het krijgen van grip met de controles.

Uw eerste les zal onder meer kijken naar dingen als de cockpit drill, die alles wat je moet doen elke keer dat je in de auto voordat u de motor start, en de praktijk af te stappen en te stoppen. Spannend voor je eerste keer rijden!

Een ding dat zeker zal gebeuren als je begint te rijden is dat je zult afslaan, waarschijnlijk heel vaak. Maar maak je geen zorgen, het gebeurt nog steeds met de beste van ons, zelfs na jaren van rijden. En als je toch fouten maakt, vergeet dan niet dat je instructeur een dubbele besturing heeft, dus hij heeft de controle over de auto als er iets misgaat en hij moet ingrijpen.

Het is belangrijk om het rijden stap voor stap te doen. Je instructeur verwacht niet dat je alles weet op dag één – alleen omdat je jaren als passagier hebt doorgebracht of zelfs een groot begrip hebt van hoe een auto werkt, betekent dit niet dat er van je verwacht wordt dat je het gewoon in een mum van tijd oppikt.

Wat uiteindelijk een tweede natuur wordt, begint als een reeks onhandige manoeuvres waarbij je jezelf eraan moet blijven herinneren waar elke voet en hand op een bepaald moment moeten zijn, en waar je ogen moeten zijn terwijl je dat allemaal uitwerkt. En natuurlijk zullen verschillende mensen moeite hebben met verschillende onderdelen van het rijden; er is geen ‘normale’ leerling of manier om te leren.

Uw instructeur zal u advies geven over het uitvoeren van manoeuvres, en met u samenwerken om een all-round veilige chauffeur te worden, wat betekent dat u zich comfortabel en vol vertrouwen voelt wanneer u in de auto stapt.

Comments are closed.